12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Activităţi dedicate Zilei Protecţiei Civile

Mehedinţi: Activităţi dedicate Zilei Protecţiei Civile

Cu ocazia sărbătoririi a 77 de ani de existenţă a Protecţiei Civile în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi organizează o serie de activităţi dedicate acestei zile:
– pe 23 februarie, ora 11.00, la Şcoala Generală nr. 2, se va desfăşura o aplicaţie privind intervenţia în caz de incendiu; la ora 13.00, va avea loc finala competiţiei de minifotbal disputată între echipele: I.S.U., I.P.J., I.J.P.F. şi I.J.J. Competiţia se va încheia la ora 14.30, cu premierea echipelor participante;    
– pe 24 februarie, ora 10.00, la Palatul Cultural „Theodor Costescu” va avea loc o expoziţie de artă plastică, cu tematică de protecţie civilă, realizată de către elevii Liceului de Artă I. Şt. Paulian; la ora 12.00, la Baza Sportivă Hidroelectrica, se va desfăşura o întrecere de fotbal-tenis, cu participanţi ai I.S.U. „Drobeta”;
– pe 25 februarie, între orele 10.00 şi 14.00, la sediile tuturor subunităţilor de intervenţie din judeţul nostru, se va organiza Ziua Porţilor Deschise, unde vor fi invitaţi să participe, elevi de la diferite şcoli din judeţ, cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cât şi cetăţeni; la ora 22.00, se va desfăşura o aplicaţie privind intervenţia în caz de incendiu, la un hotel din municipiul Dr. Tr. Severin.
– pe 26 feruarie,ora 11.00, la Palatul Cultural „Th. Costescu”, se vor desfăşura activităţile ceremoniale dedicate sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile; scurtă prezentare a semnificaţiei Zilei Protecţiei Civile, în contextul evoluţiei istorice; prezentarea mesajelor aniversare privind sărbătorirea Zilei Protecţiei Civile; prezentarea unui referat cu titlul „Strategia naţională de protecţie civilă şi organizarea protecţiei civile în România”; înmânare diplome aniversare; premierea câştigătorilor la competiţiile sportive organizate în această perioadă; prezentarea standului cu tehnică şi materiale pentru situaţii de urgenţă (autospeciale SMURD, aparatură, echipamente etc.).
Seria acestor activităţi se va încheia în seara de vineri, când pompierii mehedinţeni se vor reîntâlni într-un cadru festiv, la un restaurant din municipiul Dr. Tr. Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS